U 50. akciji Crvenog križa “Solidarnost na djelu” prikupljene četiri tone donacija splitskih školaraca i građana

Najstarija zajednička akcija društava Crvenog križa u Hrvatskoj “Solidarnost na djelu”, koja je započela 13. listopada 2022., održana je i u Splitu, a akcijom je prikupljeno gotovo četiri tone pomoći. Donacije humanitarne pomoći u hrani i higijeni darovali su učenici 29 splitskih osnovnih i srednjih škola te građani u prodavaonicama Kauflanda, a skupljeno je 3.378,50 kg hrane te 720 kg higijene.

Na području grada Splita akcija je održana u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Split te u suradnji s 29 osnovnih i srednjih škola koje su se i ovoga puta odazvale pozivu za sudjelovanjem u 50. humanitarnoj akciji koja za cilj ima prikupiti osnovna sredstva za pomoć najugroženijim građanima. Pomoć je prikupljana u samim školama, a prikupljani su osnovni, nekvarljivi prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine. Kako joj i naziv govori ova akcija ima za cilj razvijati osjećaj solidarnosti kod učenika koji sudjeluju u akciji i koji svojim prilogom pomažu olakšati život onima kojima je potrebna humanitarna pomoć, hrana, higijena i ostale potrepštine.

Osim toga, u akciji “Solidarnost na djelu” mogli su sudjelovati i građani u prodavaonicama Kauflanda gdje su uz blagajne stajale košare označene logom akcije, a po ostvarenoj kupnji građani su donirali brašno, šećer, ulje, rižu, konzerve i ostale nekvarljive prehrambene proizvode i higijenu. Hrvatski Crveni križ i Kaufland akciju provode u Kaufland trgovinama diljem Hrvatske, među ostalim i u Splitu.

Akcija ima za cilj pomoći najugroženijim građanima, a prikupljenu humanitarnu pomoć Crveni križ Split je podijelio korisnicima u prosincu i siječnju 2023. godine.

 

#Ne dvoji, za drugog izdvoji

#Solidarnost na djelu

Bookmark the permalink.

Comments are closed