Počele pripreme za 24. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U siječnju 2023. godine u Gradskom društvu Crvenog križa Split započele su ovogodišnje pripreme za 24. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se u kontinuitetu održava od 1996. godine u Hrvatskoj, s iznimkom 2021. i 2022. godine zbog epidemije koronavirusa.

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa najpoznatija je aktivnost Crvenog križa usmjerena mladima, a okuplja učenike osnovnih i srednjih škola koji stječu znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima, pravima djece, a natjecanje uključuje i provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći kao prve djelatnosti Crvenog križa. U dosadašnjim natjecanjima sudjelovalo je više od 120 tisuća mladih koji se tako upoznaju s pokretom Crvenog križa te se potom često odlučuju na volontiranje.

Gradsko društvo Crvenog križa, ove godine kao i ranije održava pripreme za prijavljene ekipe splitskih osnovnih i srednjih škola za gradsko natjecanje, u teorijskom i praktičnom dijelu iz područja usvajanja znanja i razvoja vještina pružanja prve pomoći kako bi ekipe bile što bolje i vjerodostojnije pripremljene. Pripreme se izvode u Crvenom križu Split ili u prijavljenim školama, ovisno o iskazu interesa škola, a u pripremama sudjeluju djelatnici i volonteri Crvenog križa. Školske ekipe vode i pripremaju povjerenici Crvenog križa u školama. Ekipe broje 6 članova, 5 natjecatelja i 1 rezervnog člana.

U ovom trenutku prijavljeno je 15 školskih ekipa, a gradsko natjecanje održat će se u Splitu 4. ožujka.

Bookmark the permalink.

Comments are closed