Hrvatski Crveni križ pokrenuo apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji

Nakon što je Tursku i Siriju pogodio razoran potres 6. veljače Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć stradalom stanovništvu. Od 7. veljače, svi građani koji žele i mogu pomoći unesrećenom stanovništvu, donacije mogu uplatiti na žiro račun otvoren u Erste&Steiermärkische banci:
IBAN: HR5424020061500126075
POZIV NA BROJ ZA APEL : 751
SWIFT CODE ( ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA) : ESBCHR 22
Građani mogu pomoći i pozivom na broj donatorskog telefona: 060 90 11
(0,83 eura po pozivu, PDV uključen, kao i naknada teleoperateru: Hrvatski Telekom d.d.).

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, odnosno nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji.

 
Društva Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji od prvoga su trenutka na terenu i pomažu tisućama stradalih te im osiguravaju hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, a pomažu i u pružanju prve pomoći. Usto, timovi Crvenoga polumjeseca sudjeluju u potrazi i spašavanju osoba zarobljenih pod ruševinama.
 
Hrvatski Crveni križ stavio je svoje ljudske i druge resurse u stanje pripravnosti te je spreman reagirati čim se za to iskaže potreba, a u skladu s uputama Turskoga i Sirijskoga Crvenoga polumjeseca koji neprestano apeliraju da se humanitarna pomoć šalje koordinirano kako ne bi došlo do logističkog zagušenja.

Ovim putem zahvaljujemo svim građanima koji će svojim donacijama pomoći ugroženom stanovništvu Turske i Sirije.

Bookmark the permalink.

Comments are closed