I ove godine Crveni križ domaćin djeci iz potresom pogođenih područja

Gradsko društvo Crvenog križa Split na poziv Splitsko-dalmatinske županije i ove godine sudjeluje u humanitarnom projektu organizacije ljetovanja djece iz potresom pogođenih područja.  Učenike svih četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije u Splitu je dočekao sadržajan i zabavan program uz neizostavno kupanje na poznatim splitskim plažama.

Prva grupa od 400 učenika obuhvaćena humanitarnim projektom boravila je u Split od 27. lipnja  do 1. srpnja dok je drugi dolazak za 500 učenika planiran od 11. do 15. srpnja 2023 godine.

Uz redovnu djelatnost osiguranja prve pomoći na gradskom kupalištu Bačvice Crveni križ Split osiguravao je pojačana dežurstva za vrijeme boravka djece na plaži, dok je na gradskom kupalištu Bene organizirano dodatno dežurstvo prve pomoći.

U sklopu projekta “Sigurnost na vodi” Gradskog društva Crvenog križa Split i Hrvatskog Crvenog križa na Benama se održava i  radionica “Kodeks sigurnosti na vodi”. Dio je to projekta kojoj je cilj najmlađe polaznike upoznati s osnovnim opasnostima s kojima se suočavaju pored vode , odnosno uz more. Održana radionica “Kodeks sigurnosti na vodi” animiranog je tipa tako da su djeca imala mogućnost na slikovit način kroz igrane scene pobliže se upoznati  s opasnima i rizicima, na koji način prevenirati nesreću te pomoći sebi i drugima. Djeca su u igranim scenama vježbala spašavanje, razgovarali na radio stanice i megafon, upoznali se s spasiocima na vodi  te naučila kako da se zabave, ali i brinu o sebi i drugima.

U tri dana terenskih aktivnosti u prvoj grupi od 400 djece tim prve pomoći na plažama Bačvice i Bene djeci je pružio asistenciju za ozljede nastale usred opekotina od vlasulja, uboda ježinca, posjekotina i ogrebotina nastalih u blizini ili u moru itd.

Sveukupno, u programu podrške ovoj humanitarnoj inicijativi za sigurniji boravak djece iz Sisačko-moslavačke županije u Splitu angažirano je deset djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenog križa Split.

Bookmark the permalink.

Comments are closed