Održana preventivna zdravstvena akcija za građanstvo mjerenja tlaka i šećera, pristupilo 150 ljudi

U Ulici kralja Tomislava kod Grgura Ninskog građani Splita 10. lipnja u sklopu Tjedna Crvenog križa mogli su pristupiti preventivnoj zdravstvenoj akciji mjerenja tlaka i šećera namijenjenoj cjelokupnom građanstvu, u smislu podizanja svijesti o važnosti provođenja preventivnih programa u cilju održavanja dobrog zdravlja.

U dvosatnoj akciji mjerenju tlaka i šećera pristupilo je 150 građana, među kojima su bili i oni kojima je bilo preporučeno da se jave svom liječniku zbog potrebe za dodatnom obradom nakon provedenih mjerenja.

U programu su sudjelovali dugogodišnji volonteri Crvenog križa Split student medicine Ante Topić te student zdravstvenih studija Branimir Pavlinović koji su vršili mjerenja, a liječnica Crvenog križa Split Zdenka Rogošić uz mjerenje pružala je i zdravstveno savjetovanje u razgovoru s građanima.
Ovo je još jedan primjer uspješne javno-zdravstvene akcije u kojoj su građani rado sudjelovali informirajući se o vlastitom zdravlju te aktivno sudjelujući u promicanju poruke: „Preventivni zdravstveni programi su važni: odazovimo se i pomozimo sebi i drugima“.

Koordinator akcije bio je Andrej Kovač iz Crvenog križa, a u animiranju i informiranju građana o preventivnim zdravstvenim programima sudjelovali su mladi volonteri Kluba mladih Crvenog križa.

Bookmark the permalink.

Comments are closed