Započinje osnovni program za volontere Kluba mladih “U službi humanosti. Odgoj za humane vrednote i društveno odgovoran život”

Gradsko društvo Crvenog križa Split u ponedjeljak, 3. listopada započinje osnovni program edukacije volontera Kluba mladih nazvan “U službi humanosti. Odgoj za humane vrednote i društveno odgovoran život”. Ciklus predavanja odvijat će se tijekom školske/akademske godine u kontinuitetu kroz tjedne susrete i svaki ciklus ima svoju naslovljenu temu koja se razrađuje kroz teoretski dio, multimedijalni dio, radionice i praktičnu primjenu sa svrhom stjecanja iskustva.

Polaznici programa za volontere Kluba mladih Crvenog križa imat će prigodu dobrovoljno aktivno sudjelovati u humanitarnim akcijama u organizaciji Crvenog križa Split na području grada Splita za ciljane skupine korisnika koji su u potrebi socijalne, zdravstvene i humanitarne podrške što će im omogućiti stjecanje novih znanja i vještina.

Kandidati za sudjelovanje u projektu su mladi od 15 do 30 godina koji žele proširi vidike, uključiti se u rad humanitarne organizacije, volontirati, ali i usvajati nova znanja i vještine kroz neformalne oblike obrazovanja.

Prijave se zaprimaju e-mailom na adresu klub.mladih@crvenikriz-split.hr, a uz prijavu (Prijavni obrazac preuzmite ovdje) je potrebno priložiti Motivacijsko pismo koje uključuje kratki Životopis tj. predstavljanje kandidata.

Kalendar Kluba mladih

Razdoblje: Listopad 2022. do lipanj 2023.
Vrijeme: Svaki ponedjeljak u mjesecu, 20 h
Mjesto: GDCK Split, Ruđera Boškovića 28, 2. kat

Tematski ciklusi:

  1. Temeljna načela Crvenog križa
  2. Upoznavanje sa službama Crvenog križa i glavnim aktivnostima
  3. Specijalizacija volontera u područjima: Prva pomoć / Humanitarni i socijalni rad / Spasilačka služba i rad s osobama s indvaliditetom / Edukatori
  4. Gost predavač: upoznavanje s glavnim nositeljima socijalnih, društvenih, sportskih i kulturnih zbivanja u Splitu

Klub mladih značajna je sekcija Crvenog križa od njegova osnutka. Okuplja mlade od 15 do 30 godina života s ciljem aktivnijeg sudjelovanja u društvenom životu kroz humanitarne i zdravstvene akcije te razvoj socijalne svijesti i volonterstva. Ove godine obilježava se sto godina djelovanja Pomladka Hrvatskog Crvenog križa koji je osnovan 1922. najprije u Zagrebu, a zatim u Splitu, Dubrovniku i Osijeku.

Bookmark the permalink.

Comments are closed