Crveni križ Split podržao utrku Race for the cure Think Pink

Županijska liga protiv raka – Split po četvrti put u subotu, 1. listopada bila je domaćinom poznatog humanitarnog događaja namjenjenog borbi protiv raka dojke – Race for the cure Think Pink (Trka za lijek Misli Ružičasto), a utrku je organizacijski podržao i Crveni križ Split osiguravajući dva tima prve pomoći na startu/cilju i okretištu. Također, sudionicima su volonteri Crvenog križa dijelili boce vode.

Ovogodišnji humanitarni program uključivao je 2 događaja: trku od 5 km na trasi Riva – Trumbićeva obala – Obala kneza Branimira – Šetalište Ivana Meštrovića – Okret Vila Dalmacija – natrag istim putem na Rivu te šetnju od 2 km na trasi Riva – okret kružni tok kod Banovine – Riva.

Race for the Cure najveći je europski sportski događaj za zdravlje žena. Pomaže organizacijama za borbu protiv raka dojke i bolnicama u prikupljanju sredstava i podizanju svijesti. Obzirom na činjenicu 500.000 novih dijagnoza i 125.000 ljudi kojima ova bolest odnese život u Europi svake godine, ova su sredstva od vitalne važnosti.

Program utrke nije natjecateljskog nego humanitarnog karaktera, a cilj manifestacije je upozoriti na onkološke bolesti i potaknuti građane na preventivne preglede. Ovogodišnja utrka u Splitu privukla je više od tisuću prijava timova, pojedinaca, obitelji, tvrtki, institucija itd. koji su svojim sudjelovanjem pružili podršku oboljelima, ali i sudjelovali u prikupljanju sredstava. Ovogodišnja utrka Race for the cure odvija se u više od 40 zemalja Europe od 24. rujna do 31. listopada, a prvog vikenda u listopadu podržalo ju je sudjelovanjem 30.000 sudionika u Hrvatskoj, Grčkoj, Belgiji i Francuskoj.

#raceforthecure #RFTC2022

13 14 15 11 12

Bookmark the permalink.

Comments are closed