Započela obuka budućih članova Interventnog tima Crvenog križa Split

Osnovnim tečajem Prve pomoći započela je obuka kandidata za Interventni tim Crvenog križa Split. U ponedjeljak 17. listopada održan je prvi dio edukacije iz područja prve pomoći tzv. modul A, koji je za 20-ak polaznika održala dr. Zdenka Rogošić, voditeljica Službe zdravstvenih programa Gradskog društva Crvenog križa Split, a edukacija iz programa prve pomoći nastavit će se 24. listopada kroz modul B. Cjelokupna obuka kandidata za Interventni tim bit će održana kroz listopad i studeni, a u njoj sudjeluju djelatnici i volonteri koji se samostalno odlučuju na obuku i pridruživanje Interventnom timu te se zainteresirani kandidati još uvijek mogu prijaviti na e-mail: tanja.marinkovic@hck.hr.

Prijava treba sadržavati:

  • Ispunjeni Prijavni obrazac (preuzmi ovdje)
  • Motivacijsko pismo
  • Dokaz o punoljetnosti (dostavlja se na uvid prilikom potvrde sudjelovanja).

Kandidati koji ispunjavaju navedene kriterije pisanim putem bit će obaviješteni o daljnjim uputama.

Naime, 28. rujna Gradsko društvo Crvenog križa Split, objavilo je Javni poziv za prijave svim zainteresiranim građanima/kandidatima za obuku za Interventni tim koji djeluje u izvanrednim i kriznim situacijama, kao dio sustava Civilne zaštite. Gradsko društvo Crvenog križa Split  sastavni je dio Županijskog Interventnog tima za djelovanje u katastrofama. Riječ je o skupini obučenih i opremljenih djelatnika i volontera Crvenog križa s područja Splitsko-dalmatinske županije koji nakon završene obuke stječu vještine i znanja za djelovanje u katastrofama s ciljem pomoći ugroženom stanovništvu.

Obuka za Osnovnu jedinicu Interventnog tima namijenjena je svim punoljetnim građanima koji žele steći znanja i vještine za djelovanje u kriznim situacijama i postati član Interventnog tima, a obuka koja je u tijeku redovna je aktivnost Crvenog križa kojom se kontinuirano ulaže u znanja, ljude i opremu s ciljem boljeg rada jednako u miru i u izvanrednim situacijama.

1 2 3 4 5

Bookmark the permalink.

Comments are closed