Posjet Gradskog društva Crvenog križa Čakovec splitskom Crvenom križu

Ravnatelj, dio djelatnika i članova Odbora Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i Crvenog križa Međimurske županije u petak su posjetili Gradsko društvo Crvenog križa Split u službenim prostorijama u Ulici Ruđera Boškovića.

Tijekom zajedničkog sastanka, koji je protekao u ugodnom razgovoru, ravnatelj Crvenog križa Split Tomislav Gojo sa suradnicima predstavio je ustroj splitske organizacije te glavne aktivnosti društva, s osvrtom na veliki angažman djelatnika i volontera u proteklih nekoliko godina djelovanja u kriznim i izvanrednim okolnostima, što je prevladalo u gotovo svim društvima Crvenog križa koja su u sastavu Sustava civilne zaštite. Ravnatelj Crvenog križa Čakovec dr. sc. Kristijan Valkaj podijelio je važne informacije o radu i aktivnostima čakovečkog Crvenog križa i predstavio najnoviji projekt “Ready2Respond – poboljšanje pripreme i odgovora na krize” koji provodi gradsko društvo s partnerskim organizacijama na području Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije upravo u cilju boljeg sustavnog odgovora u hitnim slučajevima i u kriznim situacijama.

Uz razmjenu iskustava dogovorena je buduća suradnja, a zajednički je zaključak da su ovakvi posjeti vrijedni i potrebni jer svakom društvu donose dobra iskustva i nova znanja koja se mogu upotrijebiti u budućem radu.

GDCK Čakovec

Bookmark the permalink.

Comments are closed