Održana radionica pripreme za izvanredne situacije u OŠ Trstenik

Na poziv povjerenice za suradnju s Crvenim križem, vjeroučiteljice Mirjane Mešin, nastavljena je suradnja s OŠ Trstenik radionicama za učenike šestih razreda na temu pripreme za izvanredne situacije, a tema radionica održanih u travnju bila je: Potres.

Učenici su se upoznali s ulogom i djelovanjem Crvenog križa u izvanrednim situacijama koje uključuje i aktivnosti pripreme za pravilno postupanje kako bi se smanjile negativne posljedice za pojedinca i zajednicu.

Kako se ponašati na otvorenom prostoru, što činiti u zatvorenom prostoru poput škole, što ne činiti i gdje se skloniti na sigurna mjesta, možemo li zatvoreni prostor učiniti sigurnijim tako što ćemo učvrstiti predmete koji mogu padati i ozlijediti nas,  sve su to učenici imali priliku doznati i prakticirati na radionici.

Dobra priprema uključuje i spreman komplet osnovnih potrepština za izvanredne situacije, stoga su učenici u malim grupama razmišljali što bi stavili u komplet. Na vrhu liste su im bili ljubimci, a nakon što su prezentirali svoje ideje upoznali su se sa sadržajem kompleta tzv. Set2Go Hrvatskog Crvenog križa sa svim pomagalima koja nam mogu biti korisna i potrebna u slučaju krizne situacije.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed