Split za Split – splitske organizacije u humanitarnoj akciji udružile snage u borbi protiv siromaštva

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, koji se tradicionalno obilježava 17. listopada, splitske organizacije koje rade na području socijale Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST udružile su snage i organizirale humanitarno-promotivnu akciju nazvanu “Split za Split – zajedno u borbi protiv siromaštva“. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Splitu, koji je izvršio procjenu potreba, novčana sredstva bit će uplaćena na račune 10 obitelji iz Splita koje su u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji.

Akcija će se održati na splitskoj rivi 15. listopada, u vremenu od 9,30 do 13 sati, gdje će na štandovima biti izloženi artikli koji će biti ponuđeni za prikupljanje donacija. Pet organizacija Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST ponudit će široku paletu artikala posebno za ovu prigodu. Posjetitelji štandova na kojima će artikli biti izloženi u sklopu akcije “Split za Split” u zamjenu za odabrani artikal mogu donirati novčani prilog. Međutim, do kraja akcije istu je moguće podržati i uplatom na žiro račun akcije HR2623400091511201270 i skeniranjem navedenog koda akcije.

Barcode

Osim prikupljanja materijalnih sredstava za socijalno najugroženije sugrađane, ova akcija ima za cilj upravo uoči Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti ukazati što svaka od organizacija radi na području brige za građane koji su u siromaštvu s ciljem informiranja svih onih koji su u potrebi o pravima, mogućnostima i načinima ostvarivanja pomoći u kriznim i socijalno izvanrednim situacijama i stanjima. Također, cilj je utjecati i na podizanje opće društvene svijesti o važnosti neprestane borbe protiv siromaštva u društvu i sredinama u kojima živimo kako bismo zajedničkim snagama pomogli smanjenju rizika od siromaštva, jer svaki dan je dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Ova akcija nosi znakovit naziv “Split za Split”. Riječ je o prvoj udruženoj akciji splitskih socijalaca, udruga i ustanova Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST koji pomažu najugroženije kroz pučke kuhinje, smještaj za beskućnike, humanitarne pakete hrane, higijene, odjeće i obuće, bonove, socijalnu samoposlugu, psihosocijalnu podršku, namjenske humanitarne akcije i socijalne programe itd. Broj korisnika socijalnih usluga je u stalnom porastu, pa je tim veća i potreba organiziranog djelovanja.

SPLIT ZA SPLIT

Bookmark the permalink.

Comments are closed