Prikupljanje humanitarne pomoći za raseljene osobe iz Ukrajine – SPALADIUM ARENA 10-17h

Gradsko društvo Crvenog križa Split započelo je s prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine. Paketi humanitarne pomoći biti će namijenjeni prvenstveno izbjeglicama iz Ukrajine na području Republike Hrvatske. Ukoliko se prikupe količine koje nadilaze srednjoročne potrebe izbjeglica smještenih u RH tada će se prikupljena materijalna pomoć, sukladno iskazanim potrebama, distribuirati nacionalnim društvima Crvenog križa koja graniče s Ukrajinom iz zemalja članica Europske unije (Poljska, Slovačka, Mađarska i Rumunjska).

Hrvatski Crveni križ definirao je sadržaj paketa materijalne humanitarne pomoći i predviđeno okvirno trajanje paketa prema broju osoba koje ga primaju. Sadržaj navedenih paketa definiran je sukladno Pravilniku o materijalnoj humanitarnoj pomoći Hrvatskog Crvenog križa, a dodatno je nadopunjen sukladno iskazanim potrebama na terenu.

ŠTO PRIKUPLJAMO?
Prikupljamo osnovne prehrmbene i higijenske potrepštine od kojih ćemo kreirati pakete hrane i higijene za odrasle kao i pakete za djecu, a u nastavku donosimo popis artikala za doniranje:

Sadržaj prehrambenog paketa:
Brašno, Ulje, Riža, Šećer, Kuhinjska sol, Tjestenina, Juha u vrećici, Riblja konzerva, Mesna konzerva, Marmelada

Sadržaj higijenskog paketa:
Sapun za ruke, Gel za tuširanje, Šampon za kosu, Pasta za zube, Četkica za zube, Brijač jednokratni, Higijenski ulošci

Sadržaj dječjeg paketa:
Pelene, Krema za djecu, Šampon za djecu, Pasta za zube, Četkica za zube, Hrana za bebe kašica, Žitne kašice/pahuljice, Higijenske vlažne maramice

MJESTO I VRIJEME PRIKUPLJANJA
Prikupljanje se vrši u SPALADIUM ARENI, u podrumu, ulaz s parkinga s istočne strane, radnim danom, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 10:00 do 17:00 sati, te subotom od 09:00 do 12:00 sati.

gdck_split_info_Pomoc-za-Ukrajinu-2

NOVČANE DONACIJE

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize. Svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530
Poziv na broj odobrenja : 705 
Banka: Zagrebačka banka d.d., Trg bana J. Jelačića 10, Zagreb
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb
Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX 

Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.

Apel za izbjeglice

Novčana sredstva mogu se donirati i pozivom na donatorski broj telefona: 060 9011
Cijena poziva iznosi 6,25 HRK, u iznos je uključen PDV i naknada teleoperateru.

Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu o kojemu skrbe članice Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na području Ukrajine i drugih država koje su prihvatile izbjeglice i svakodnevno im pružaju potrebnu pomoć, uključujući i Hrvatsku.

Pomoc-za-Ukrajinu-3

Bookmark the permalink.

Comments are closed