Postani volonter Kluba mladih GDCK Split

Gradsko društvo Crvenog križa Split provodi čitav niz aktivnosti za mlade u suradnji s osnovnim i srednjim školama na gradskom području, te direktnim radom s mladima okupljenima u Klub mladih.

Osnovna svrha naših aktivnosti promicanje je vrijednosti pokreta Crvenog križa kroz odgoj mladih na polju solidarnosti, humanosti, međusobnog pomaganja, poštivanja ljudskog bića, unaprijeđenja zdravstvene kulture, aktivnog doprinosa mladih u zajednici te razvoja drugih pozitivnih osjećaja koji utječu na razvoj mlade osobe i zajednice u cjelini.

Mladi koji su prošli osposobljavanja za programe Crvenog križa sudjeluju u čitavom nizu akcija kojima promičemo načela i vrijednosti Crvenog križa, od obilježavanja međunarodno značajnih datuma do pomoći najpotrebitijim sugrađanima. Sudjeluju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, javnih pokaznih vježbi s realističnim prikazima ozljeda, akcijama mjerenja tlaka i šećera, predstavama za djecu i prikupljanju humanitarne pomoći.

Ako ste mlada osoba starosti 15 do 30 godina koja je spremna dio svojeg slobodnog vremena posvetiti širenju načela humanosti i humanitarnom radu onda se priključi našem Klubu mladih popunjavanjem obrasca u nastavku.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed