O.Š.Kman-Kocunar i IV. gimnazija M.Marulić pobjednici 20. Gradskog natjecanja mladih HCK

Pobjedničke ekipe u kategorijama Podmladak i Mladi sudjelovat će na sljedećoj međužupanijskoj razini natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog Križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Split organiziralo je 20. Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se održalo u subotu u dvorani OŠ Ravne njive.

Natjecanje mladih završilo je proglašenjem pobjednika u 14.30 sati, a pobjedničke ekipe u kategorijama Podmladak i Mladi sudjelovat će na sljedećoj međužupanijskoj razini natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog Križa. Pobijedile su ekipe OŠ Kman-Kocunar i IV. gimnazija Marko Marulić.

20. natjecanje mladih 2
OŠ Kman-Kocunar su predstavljali Marta Ljubetić, Nikolina Mujan, Leo Vidović, Ana Madunić, Cvita Kulić i Ivana Palić dok su IV. Gimnaziju Marko Marulić predstavljali Ivona Martinić Cezar, Josipa Mamić, Matea Raboteg, Antea Prološčić, Anamarija Tokić, a zamjena je bio Marko Galić. Drugo mjesto pripalo je O.Š. Mejaši i srednjoj Zdravstvenoj školi, a bronca je otišla u O.Š. Spinut i III. gimnaziju.

Crveni križ provodi programe rada s djecom i mladima u svrhu odgoja u solidarnosti, humanosti, međusobnog pomaganja, poštivanja ljudskog bića, unaprjeđenja zdravstvene kulture, aktivnog doprinosa mladih u zajednici, te razvoja drugih pozitivnih osjećaja koji utječu na razvoj mlade osobe i zajednice u cjelini. Kod djece i mladih od najranije dobi nastojimo poticati interes za humano djelovanje u izvanrednim situacijama, posebno uvažavajući povećani rizik opasnosti izazvanih prirodnim katastrofama. Poznavanje postupaka prve pomoći do dolaska hitnih medicinskih službi, sprječava nastanak daljnjih komplikacija, te skraćuje vrijeme liječenja i oporavka – rekao nam je Tomislav Gojo, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Split.

Natjecanje mladih
Članak preuzet s portala Dalmacijanews.hr | Autor: Marko Šarić

Pogledajte fotogaleriju s natjecanja
FOTO: Vjekoslav Aljinović

Bookmark the permalink.

Comments are closed