Na splitskim plažama za osobe s invaliditetom na Žnjanu i Benama asistenti Crvenog križa Split pružaju podršku i ovo ljeto

Gradsko društvo Crvenog križa Split od 15. lipnja na gradskim plažama prilagođenim osobama s invaliditetom na Žnjanu i Benema u suradnji s Gradom Splitom i ove godine osigurava uslugu asistenata na plažama osobama s invaliditetom, svakoga dana od 8 do 20 sati. Usluga je osigurana s ciljem povećanja kvalitete života i sigurnosti na plažama za osobe s invaliditetom, a asistenti će na splitskim plažama biti do konca rujna.

Asistenti na plažama u označenoj su odjeći sa znakom Crvenog križa Split kako bi svima onima kojima su potrebni bili uočljivi. Njihova uloga sastoji se u pripremi i spremanju opreme na plaži – suncobrana, kolica, lifta i ostale opreme, kao i u pružanju pomoći osobama s invaliditeom pri ulasku i izlasku iz mora, pri kretanju po plaži do mjesta gdje sjede ili leže i u komunikaciji s korisnicima. Pristupačanost plaža osobama s invaliditetom dio je višegodišnjih nastojanja za osiguravanje boljih uvjeta i dostojanstvenog života prvenstveno građanima s invaliditetom, a potom i gostima, koji se kupaju na splitskom plažama.

Lijevi krak plaže Žnjan ima osiguran pristup, rampu do plaže i rampu za ulazak u more, dizalo za spuštanje u more. Uz plažu je položen i zemljani parking.

Plaža Bene na splitskom Marjanu vozilom je pristupačna samo organiziranim prijevozom za osobe s invaliditetom ili vozilima s posebnim dozvolama, budući je prometovanje motornim vozilima u Park šumi Marjan ograničeno. Opremljena je pristupnom rampom, dizalom za ulazak u more i kolicima za ulazak u more, a okružena je prirodnim hladom. Obje plaže imaju svlačionicu, tuš, zahod i suncobrane.

Pružanje usluge pomoći osobama s invaliditetom na plaži Žnjan i Bene traje do 30. rujna.

1658312253843

Bookmark the permalink.

Comments are closed