Izložba „Oni/They“ povodom Svjetskog dana izbjeglica

U povodu Svjetskog dana izbjeglica koji se obilježava svake godine 20. lipnja, prisustovovali smo otvorenju izložbe „Oni/they“ koja je nastala na inicijativu Festivala suvremenog židovskog filma Zagreb u suradnji sa Isusovačkom službom za izbjeglice. Poznati hrvatski fotografi Ana Opalić, Mare Milin, Stanko Herceg i Ivan Posavec napravili su portrete četvero izbjeglica iz Sirije, Iraka i Irana.

Riječ je o gostujućoj izložbi portreta koja nosi naziv „Oni/They“ jer se bavi načinom na koji se odnosimo prema drugima.

Otvaranje ove izložbe je bila prilika za predstavljanje iskustava Crvenog križa u radu sa izbjeglicama, ali i poslušati znanja i iskustva akademske zajednice o problemima i predrasudama s kojim se tražitelji azila susreću, stavove i migracijskim politikama u zemljama u kojima se izbjeglice nalaze, napose u situaciji pandemije koja je pogodila cijeli svijet.

Izložba je postavljena u sklopu projekta Udruge MiIzgradnja društva dobrodošlice“ , u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“.

Mehdi- Iran 1 Mehdi -Iran 2 Mehdi-Iran Safaa -Sirija Safaa-Sirija 1 Safaa-Sirija 2

Bookmark the permalink.

Comments are closed