Humanitarna akcija: Pomoć za Mateu Lončar

Ovim putem obraćamo se svim ljudima dobre volje i velikog srca sa zamolbom za prikupljanje pomoći za 25-godišnju Mateu Lončar.

Matea je do svoje 16. godine vodila normalan život, a sve se promijenilo u jednom danu, 2012. godine, kada je uslijed strujnog udara u obiteljskoj kući završila u komi iz koje se nakon više mjeseci probudila s teškim posljedicama. Ostala je nepokretna i izgubila je mogućnost govora. Ne može pričati, hodati, ni samostalno koristiti ruke. Iako je strujni udar izazvao trajne fizičke posljedice, nije uzrokovao oštećenja mozga i zapravo je zarobio Mateu u vlastitom tijelu. Ali usprkos svim problemima s kojima se susrela, Matea nije izgubila nadu i osmijeh.

Velika promjena u njenom životu bila bi mogućnost komunikacije, a upravo joj to omogućava Tobii komunikator koji je primarni cilj ove naše humanitarne akcije. Nakon gotovo 10 godina u tišini i nemogućnosti da izrazi i najmanju misao, ovaj uređaj vratio bi Matei mogućnost da svakodnevno komunicira sa svojim najmilijima, a sigurno bi bio i dodatni motiv i poticaj za daljnje vježbe i rehabilitacije koje su svakodnevne, koje predstavljaju ogromno financijsko opterećenje, a na koje odlazi u starom vozilu koje nije prilagođeno za osobe s invaliditetom.

Upravo iz navedenih razloga, cilj prikupljanja sredstava u ovoj humanitarnoj akciji je omogućiti Matei mogućnost komuniciranja i razgovora, olakšati svakodnevne odlaske na terapije, vježbe, rehabilitacije, te financirati Matein oporavak kroz medicinske postupke i tako omogućiti Matei da zadrži optimizam, nadu i osmijeh unatoč teškim životnim nedaćama u kojima se našla.

Svaka pomoć je dobrodošla da pokrene lavinu dobrote ♥

PODACI ZA UPLATU:

Podaci o primatelju:
HCK – Gradsko društvo Crvenog križa Split
Ruđera Boškovića 28, 21000 Split

IBAN: HR4924070001500015804 – OTP banka
Model: HR00 Poziv na broj primatelja: 21-45 
Opis plaćanja: Pomoć za Mateu Lončar

Trajanje humanitarne akcije:
08.12.2021 – 28.02.2022.

pomoc-za-Mateu-2
Evidencijska oznaka humanitarne akcije:
SDŽ-HA/OST-21-45
oznake(1)

Bookmark the permalink.

Comments are closed