Edukacije: Pripreme za izvanredne situacije – potres

U veljači smo počeli obuku Učiteljskih i Nastavničkih vijeća osnovnih i srednjih škola s područja grada Splita na temu Pripreme za izvanredne situacije – potres.

Do sada smo obuku održali za vijeća Elektrotehničke škole, Zdravstvene škole, V. gimnazije “Vladimir Nazor”, OŠ Marjan, OŠ Bol, OŠ Kamen- Šine i OŠ Žnjan-Pazdigrad, a s aktivnostma nastavljamo prema dogovoru sa školama kroz travanj i svibanj.

Svrha predavanja je podizanje svijesti i znanja o važnosti pripreme za izvanredne situacije kako bi smanjili negativne posljedice neočekivanih događaja. Sudionike upoznajemo s važnošću pripreme za izvanredne situacije i ulogom Crvenog križa prije, tijekom i nakon izvanrednih situacija.

Pri tome dobiju osnovne informacije o potresu, te se upoznaju s najčešćim zabludama o potresu. Prakticiraju kako postupiti na otvorenom prostoru, gdje potražiti sigurna mjesta u zatvorenom prostoru, što bi trebao sadržavati komplet Set2Go za izvanredne situacije, identificiraju osjećaje i reakcije koje su očekivane kako bi se što bolje pripremili za učinkovito postupanje tijekom potresa u svom profesionalnom i privatnom okruženju.

1

Bookmark the permalink.

Comments are closed