Tečaj hrvatskog jezika za Ukrajince

Od početka agresije na Ukrajinu jedan dio izbjeglica i prognanika smještaj je našao na području Splita, a među njima i grupa mladih nogometaša nogometnog kluba Šahtar. Uz stotinjak mladih sportaša u pratnji je i nekoliko osoba iz stručnog tima, a za njih tečaj hrvatskog jezika održava splitska profesorica hrvatskog jezika Tea Simunić.

Profesorica Simunić javila se Crvenom križu Split sa željom da pomogne Ukrajincima u učenju hrvatskog jezika. Kako je tečaj hrvatskog jezika Centra za odgoj i obrazovanje Zlatna vrata iz Splita za Ukrajinace popunjen javila se potreba za ciljanim tečajem za grupu sportskih djelatnika kojima je osim učenja hrvatskog jezika potrebna i pomoć u svladavanju latiničnog pisma te je tu angažman prof. Simunić dobrodošao.

Inače, Tea Simunić profesorica je hrvatskog jezika u OŠ Trstenik i svestrana je u svom radu s djecom i mladima. Tečaj je započeo 29. ožujka, a profesorici Simunić pridružila se i mlada volonterka Crvenog križa Split studentica Matija Carević koja pomaže u prevođenju uputa pri učenju hrvatskog jezika na ukrajinski. Tečaj za ovu skupinu održavat će se jednom tjedno u trajanju od dva školska sata, a u cilju olakšavanja svakodnevnog života sportskim djelatnicima i djeci iz Šahtara za vrijeme boravka u Republici Hrvatskoj i u Splitu. Za ovu potrebu Hotel Zagreb iz Splita osigurao je prostorije i ploču za učenje.

1648641514074

Bookmark the permalink.

Comments are closed