Prva pomoć

PRVA POMOĆ je najstarija tradicionalna aktivnost Crvenog križa i javna ovlast prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu. U Gradskom društvu Crvenog križa Split kontinuirano se ulažu napori i organiziraju tečajevi, seminari, predavanja i obuke iz područja Prve pomoći.

prva pomoć crveni križ split 01

Cilj  je pripremanje građana, neprofesionalaca da spremno pristupe ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi i pravilnom primjenom prve pomoći do dolaska stručnog medicinskog osoblja spase život i skrate vrijeme liječenja odnosno oporavka osobe.

Svjedoci smo da se nesreće događaju svakodnevno i svugdje, kod kuće, u školi, na poslu; prirodne, ekološke i druge katastrofe su sve češće što nam govori da je potreba da što više građana prođe osnovnu obuku iz pružanja prve pomoći kako bi mogli spremno reagirati u takvim situacijama. Gradsko društvo Crvenog križa Split, svake godine u travnju provodi školska natjecanja u pružanju prve pomoći, riječ je o školskom natjecanju koje se provodi u suradnji s MZOS i Agencijom za odgoj i obrazovanje u čijem se kalendaru školskih natjecanja nalazi i natjecanje iz Prve pomoći.

XVIII gradsko natjecanje mladih 2014 02

Osim školskih natjecanja posebnu pažnju pridajemo i obuci ekipe koja odlazi na nacionalno natjecanje ekipa Prve pomoći koje se održava svake godine u rujnu kada se  inače obilježava Svjetski dan Prve pomoći.

SVE DODATNE INFORMACIJE O PRVOJ POMOĆI I TEČAJEVIMA PRVE POMOĆI MOGU SE DOBITI OD DJELATNIKA Crvenog križa Split: Zdenka Rogošić,dr.med.  021/494-985 ili email: info@crvenikriz-split.hr

Save

Save

Comments are closed