Završena je još jedna sezona rada Spasilačke službe na plažama i asistenata na plaži za osobe s invaliditetom

Spasilačka služba GDCK Split i ovu je sezonu u razdoblju od 14. lipnja do 13. rujna svakodnevno održavala sigurnost na 5 žnjanskih plaža. Po dva spasioca na svakom tornju uz nadzor voditelja spasilačke službe bili su zaduženi za nadzor plaže, prevenciju ozljeda i rizičnih ponašanja, pružanje prve pomoći i spašavanje na moru.

Ukupno su kroz ovu sezonu imali 28 većih intervencija koja su zahtijevala brzo djelovanje i pružanje prve pomoći, a neke od njih i pružanje liječničke pomoći. Uz to je odrađeno nešto više od 100 manjih intervencija koje su se uglavnom odnosile na posjekotine, ogrebotine, udarce i sl. Imali smo i jedno spašavanje iz mora, a u nekoliko navrata naši su spasioci pomagali roditeljima da pronađu djecu koja se izgubila na plaži.

Na plažama za osobe s invaliditetom na Benama (od 08. lipnja do 30. rujna) i Žnjanu (14. lipnja do 23. rujna), ukupno 9 naših asistenata bili su na pomoći osobama s invaliditetom, brinuli se za njihov siguran ulazak u more, korištenje električnih liftova kao i za održavanje ostale opreme.

spasioci

Bookmark the permalink.

Comments are closed