Volonteri, hvala! – snimljena milenijska fotografija na Prokurativama

Kao zahvalu za veliki doprinos koji su ne samo naši, nego i svi volonteri i ljudi dobre volje dali nesebičnim, humanim djelovanjem pomažući najranjivijim skupinama građana za vrijeme borbe protiv širenja koronavirusa, danas smo na Prokurativama snimili milenijsku fotografiju koja će nas zauvijek podsijećati na ovaj neraskidivi lanac dobrote u najtežim trenucima za sve nas.

Također, veliko hvala i čestitke i našem Šimi Strikomanu čije je precizno oko danas, po 710. put, zabilježilo Milenijsku fotografiju.

Volonteri, hvala

Veliko srce i dobročinstvo na djelu pokazali su splitski volonteri koji su se u najtežim trenucima borbe protiv širenja pandemije koronavirusa odazvali našem projektu pomoći rizičnim skupinama nesebično pomažući najpotrebitijima.

Simbolične zahvalnice danas su im na Prokurativama uručili gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnatelj GDCK Split, Tomislav Gojo, a u suradnji sa Šimom Strikomanom snimljena je i milenijska fotografija zahvale. Podršku akciji Crvenog križa i današnjoj dodjeli zahvalnica volonterima dala je i pročelnica gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je 16. ožujka ove godine otvorilo telefonsku liniju koja je svaki dan bila dostupna našim sugrađanima, osobito rizičnim skupinama kojima je trebala pomoć u nabavi namirnica i lijekova, jer su zbog zdravstvenih razloga bili onemogućeni da izlaze iz svojih domova.

Pozivu za volontiranje u korona krizi odazvalo se 415 volontera, a njih 173 koji su aktivirani odradili su preko 2500 sati na terenu. Putem otvorenog telefona upućeno je 2850 poziva, a volonteri su pružili pomoć za 1374 osobe. Osim u dostavi hrane i lijekova, pomagali su i odlazeći im po nalaze kod liječnika ili u KBC, a pružali su im i druge vidove pomoći u ovisnosti o njihovim potrebama.

Bookmark the permalink.

Comments are closed