Splitski timovi pokazali svoja znanja i vještine spašavanja i pružanja prve pomoći na nacionalnim natjecanjima

Spasilači klub ‘St-galebovi’ i mladi volonteri Gradskog društva Crvenog križa Split ovoga su vikenda na Nacionalnom natjecanju spasilačkih klubova i Nacionalnom natjecanju iz pružanja prve pomoći pokazali svoja znanja i vještina u situacijama kada je potrebno pružiti prvu pomoć unesrećenima.

IMG-20180922-WA0002Baš kao i prethodnih godina, ST galebovi su se s natjecanja vratili s osvojenim 1. mjestom kao najbolji spasilački tim u Hrvatskoj.

Gdck-Split-03

Natjecanje se održalo na bazenu u Vukovaru, a osim ST galobova na natjecanju su sudjelovali i timovi iz Dubrovnika, Zagreba, Istre, Osijeka i Vukovara. Naši Galebovi su kroz 6 iznimno zahtjevnih disciplina od čega su dvije pojedinačne: 100m sa preprekama 100m super lifesaver; te četiri ekipne: bacanje užeta, 4×50 sa preprekama, 4×50 super lifesaver i simulirano spašavanje SERC, pokazali najbolje znanje i vještine što im je donijelo ukupnu pobjedu na natjecanju.

Gdck-Split-04

Čestitamo našim ST galebovima!

Nacionalno natjecanje iz pružanja prvepomoći održalo u Novom Vinodolskom, a na natjecanju je sudjelovalo ukupno 9 ekipa iz Gradshih društava Crvenog križa iz gradova: Buje, Donja Stubica, Koprivnica, Osijek, Solin, Vinkovci, Zadar, Zagreb i naša šesteročlana ekipa iz Splita koja je na kraju natjecanja zauzela solidno 5. mjesto.

Gdck-Split-02

Kroz 9 zahtjevnih radilišta natjecatelji su morali prepoznati povrede, skrbiti o ozlijeđenima te pružiti prvu pomoć i psihosocijalnu podršku.

Gdck-Split-01

Zahvaljujemo svim volonterima na trudu i uloženom vremenu, te odličnim uspjesima na natjecanjima.

Bookmark the permalink.

Comments are closed