Splitska sveučilišna zajednica prikupila pomoć za izbjeglice iz Ukrajine

Sveučilište u Splitu u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Split prikupilo je prehrambene proizvode i higijenske potrepštine za raseljene osobe iz Ukrajine koje su svoj privremeni dom pronašli u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Prikupljeno je tri kombija namirnica i higijenskih potrepština sukladno iskazanom apelu potreba Hrvatskog Crvenog križa.

Humanitarna akcija trajala je pet dana, od 21. do 25. ožujka, a pomoć se prikupljala na svim fakultetskim sastavnicama Sveučilišta u Splitu, odjelima i samostalnim studijima Sveučilišta u Splitu. Odgovor je to na apel solidarnosti rektora Splitskog sveučilišta dr. Dragana Ljutića upućenog akademskoj zajednici, koji je koordinirao Marijan Bašić, koordinator i voditelj infrastrukture i infrastrukturnih projekata Sveučilišta u Splitu. Primopredaja prikupljene pomoći održana je u Kampusu 29. ožujka, a tom je prigodom Bašić u rektorovo ime zahvalio svim studentima i zaposlenicima što su opet pokazali veliko srce i jedinstvo kada je trebalo pomoći ljudima u nevolji.

Prilikom predaje prikupljene pomoći ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Split Tomislav Gojo zahvalio je Sveučilištu u Splitu na ovoj hvalevrijednoj akciji i empatiji koju su svi oni koji su sudjelovali u prikupljanju pomoći pokazali prema prognanima iz Ukrajine. Također, istaknuo je kako će ova vrijedna donacija u paketima hrane i higijene biti isporučena izbjeglicama smještenim na splitskom području, a kojih je u ovom trenu oko 90 obitelji.

IMG_9776

IMG_9782

IMG_9784

IMG_9787

IMG_9793

IMG_9809

IMG_9817

IMG_9819

Bookmark the permalink.

Comments are closed