Spasioci GDCK Split uvijek na oprezu!

Iako se mnogima čini kako naši spasioci samo stoje na svojim tornjevima, uz konstantan nadzor nad plažom, dobrom prevencijom i brzim djelovanjem spriječili su više od 30 ozbiljnijih intervencija da se stanje žrtve ne pogorša.

Poprilično aktivna sezonaza spasioce na plažama na Žnjanu i Firulama, koji djeluju u sklopu Gradskog društva Crvenog Križa Split, u kojoj su u prvoj polovici sezone djelovali u intervencijama spašavanja iz vode (predutapanja), pretraga nestalih osoba (pretežnodjece), saniranje manjih i većih rana po tijelu od ogrebotina, posjekotina, te nekoliko natučenih koljena.

IMG_0055

Kroz prevenciju i brzo uočavanje spriječeno je desetak intervencija. Uz konstantnee patrole po plaži i dobru komunikaciju preko radioveze brzo se uočavaju svi potencijalni problemi te rješavaju prije nastajanja.

IMG_0250

Kako bi svaki spasilac uvijek bio spreman reagirati i odraditi spašavanje na najbolji mogući način, redovito se održaju treninzi spašavanja sa opremom i bezopreme. Svaki spasilac dnevno odradi minimalno jedan samostalni trening plivanja kako bi bio spreman djelovati i na najudaljenije točke na plaži.

IMG_0067

Bookmark the permalink.

Comments are closed