Smijehom protiv stresa: CRVENI NOSOVI za djecu iz Ukrajine

U suradnji Gradskog društva Crvenog križa Split i udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, 3. lipnja upriličen je interaktivni program za djecu i mlade iz Ukrajine smještenu u organiziranom kolektivnom smještaju u Splitu u kojem su se mogli opustiti kroz polusatni scenski program kojeg su izveli klaundoktori CRVENIH NOSOVA, primarijus Mačo Fantastiko te doktorica Danica sa Skalica i doktorica Iskrica. Klaundoktori su profesionalni umjetnici posebno educirani za rad s najranjivijim skupinama u društvu, a svojim prilagođenim scenskim humorističnim nastupom pomažu u olakšavanju i prevladavanju stresnih situacija.

Naime, udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori djeluje pod umjetničkom palicom međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International, a misija im je uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vratiti ljudima u teškim i kriznim situacijama i okolnostima osjećaj radosti, sreće i optimizma.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem osvarili su suradnju na području cijele Hrvatske u programima Psihosocijalne podrške raseljenom stanovništvu iz Ukrajine, a nastup pred mladim sportašima smještenim u Splitu prva je lokalna suradnja organizacije Crveni križ Split i CRVENI NOSOVI. Cilj joj je olakšati stresne okolnosti u kojima se nalaze malodobni sportaši nogometaši i judaši iz Ukrajine u Splitu. Njih stotinjak sudjelovalo je u programu CRVENIH NOSOVA, Local Emergency Smile, na koji su djeca pozitivno reagirala na klaundoktore i humoristični sadržaj koji su pripremili u ovoj izvedbi, a posebno oni najmanji. Sukladno potrebama mladih planiran je nastavak suradnje s CRVENIM NOSOVIMA u organizaciji radionice u kojoj će djeca i mladi aktivno sudjelovati na pripremi vlastite humoristične predstave. Sve ovo dio je programa psihosocijalne podrške za djecu i mlade te ublažavanja tresnih posljedica ratnih zbivanja i raseljavanja djece iz domovine i obitelji koje su privremeno smješteni u Splitu, a koje provodi Crveni križ Split s drugim organizacijama i instituacijama zaduženim za pomoć i podrušku.

20220603_103516

1654262901748

20220603_103220

Bookmark the permalink.

Comments are closed