Rad spasilačke službe na plažama Žnjan, Firule, Kaštelet i Prva voda

Gradsko društvo Crvenog križa Split i ove godine koordinira i organizira rad Službe spašavanja života na vodi na gradskim kupalištu Žnjan, te na plažama Firule, Prva voda na Marjanu i Kaštelet (Obojena svjetlost).

Radno vrijeme Spasilačke službe do 30. lipnja je od 08:00 do 18:00 sati, a od 01. srpnja radno vrijeme će biti produženo ovisno o potrebama. Na plaži za osobe s invaliditetom asistenti su na usluzi od 07:00 do 12:00 sati, te od 15:00 do 20:00 sati, a spasioci od 08:00 do 18:00 sati.

Spasilačka služba za vrijeme radnog vremena ima na tornju izvješenu zastavu Spasilačke službe koja je žute boje, a označena je znakom Crvenog križa.

IMG_1491Službeni početak rada Spasilačke službe obilježen je eko akcijom čišćenja podmorja, radionicom za učenike, te vježbom izvlačenja unesrećene osobe iz mora

Služba spašavanja života na vodi službeno je započela 13. lipnja na plaži Žnjan, a čijem je otvaranju nazočio i dogradonačelnik g.Nino Vela.

Na otvaranju je održana već tradicionalna eko akcija čišćenja podmorja i priobalja u sklopu nacionalnog projekta Crveni križ u plavom okviru koji provode Društva Crvenog križa koja se nalaze u priobalju u suradnji s ronilačkim klubovima, a koja su samo prošle godine u ovakvim akcijama prikupili preko 40t raznog otpada.

Istovremeno, za vrijeme akcije čišćenja održana je i radionica Kodovi sigurnosti na vodi za djecu nižih razreda u kojoj se uči kako se ponašati na plaži i u moru. Radionica je to koju konstantno provodimo u dječjim vrtićima i osnovnim školama, a u kojoj su ovoga puta sudjelovali učenici OŠ Žnjan – Pazdigrad.

Za kraj obilježavanja početka rada Spasilačke službe za sezonu 2018. održana je pokazna vježba izvlačenja unesrećene osobe iz mora.

IMG_1259

Bookmark the permalink.

Comments are closed