Prikupljanje humanitarne pomoći za raseljene osobe iz Ukrajine

Gradsko društvo Crvenog križa Split započelo je s prikupljanjem i podjelom materijalne humanitarne pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine. Donacije građana prikupljaju se u prostorijama Crvenog križa na adresi Ruđera Boškovića 28 / II. kat, svakim danom od ponedjeljka do petka u vremenu od 09:00 do 15:00 sati, a subotom po 09:00 do 12:00 sati.

Veće donacije i donacije pravnih osoba prikupljaju se u Spaladium areni uz prethodni dogovor na mobitel: 091 602 9260

Paketi humanitarne pomoći namijenjeni su prvenstveno raseljenim osobama iz Ukrajine na području Republike Hrvatske. Ukoliko se prikupe količine koje nadilaze srednjoročne potrebe raseljenih osoba smještenih u RH tada će se prikupljena materijalna pomoć, sukladno iskazanim potrebama, distribuirati nacionalnim društvima Crvenog križa koja graniče s Ukrajinom iz zemalja članica Europske unije (Poljska, Slovačka, Mađarska i Rumunjska).

Hrvatski Crveni križ definirao je sadržaj paketa materijalne humanitarne pomoći i predviđeno okvirno trajanje paketa prema broju osoba koje ga primaju. Sadržaj navedenih paketa definiran je sukladno Pravilniku o materijalnoj humanitarnoj pomoći Hrvatskog Crvenog križa, a dodatno je nadopunjen sukladno iskazanim potrebama na terenu.

Sadržaj prehrambenog paketa:
Brašno, Ulje, Riža, Šećer, Kuhinjska sol, Tjestenina, Juha u vrećici, Riblja konzerva, Mesna konzerva, Marmelada

Sadržaj higijenskog paketa:
Sapun za ruke, Gel za tuširanje, Šampon za kosu, Pasta za zube, Četkica za zube, Brijač jednokratni, Higijenski ulošci

Sadržaj dječjeg paketa:
Pelene, Krema za djecu, Šampon za djecu, Pasta za zube, Četkica za zube, Hrana za bebe kašica, Žitne kašice/pahuljice, Higijenske vlažne maramice

gdck_split_info_Pomoc-za-Ukrajinu

NOVČANE DONACIJE

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize. Svi oni koji žele pomoći, mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530
Poziv na broj odobrenja : 705 
Banka: Zagrebačka banka d.d., Trg bana J. Jelačića 10, Zagreb
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb
Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX 

Donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.

Apel za izbjeglice

Novčana sredstva mogu se donirati i pozivom na donatorski broj telefona: 060 9011
Cijena poziva iznosi 6,25 HRK, u iznos je uključen PDV i naknada teleoperateru.

Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu o kojemu skrbe članice Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na području Ukrajine i drugih država koje su prihvatile izbjeglice i svakodnevno im pružaju potrebnu pomoć, uključujući i Hrvatsku.

Bookmark the permalink.

Comments are closed