Predstavnici Crvenog križa Split sudjelovali na Zboru instruktora Spasilačke službe HCK

Zbor instruktora Spasilačke službe Hrvatskog Crvenog križa održan je početkom travnja u Selcima, a sastanku su prisustvovali instruktori spašavanja iz cijele Hrvatske, među kojima i predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Split Tanja Marinković. Uz pregled prošlogodišnjih aktivnosti Službe, date su smjernice za provođenje programa s naglaskom na rad Spasilačkih klubova pri društvima Crvenog križa te je predstavljen novi program edukacije Specijalističkih interventnih timovima za spašavanje iz otežanih uvjeta. Uz navedeno, na Zboru instruktora dogovoren je i nastavak projekta uspostave mreža spasilačkih postaja na moru te aktivnosti vezanih uz zaštitu okoliša kao važnog dijela aktivnosti Spasilačke službe.

Instruktori su svoja znanja i vještine upotpunili i kroz dvije edukacije: odnosi s javnošću i promidžba te profesionalni stres i sagorijevanje.

Predstavljeni su i završni radovi instruktora pripravnika koji su tim činom postali punopravni instruktori spašavanja života na vodi. Među njima je i Ante Benić iz Splita koji je postao instruktor spašavanja na vodi.

Cilj je da se što veći broj spasilaca nakon završenog tečaja uključi u rad spasilačkih klubova koji djeluju pri društvima Crvenoga križa kako bi mogli dati svoj doprinos u spašavanju na vodi, a zbog toga se svake godine provode edukacije za spasioce. Hrvatski Crveni križ uputio je javni poziv svim zainteresiranima, a tečaj će biti održan i u Splitu. Sve informacije tečaju za spasioce dostupne su ovdje: http://www.crvenikriz-split.com/prijavite-se-na-tecaj-za-osposobljavanje-spasilaca/

Zbor instruktora (1) Zbor instruktora (2) Zbor instruktora (4) Zbor instruktora (5)

Bookmark the permalink.

Comments are closed