Održana edukacija o dostupnim socijalnim uslugama

Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Split održana jednodnevna edukacija djelatnicima i volonterima prijavitelja i partnerskih organizacija o dostupnim socijalnim uslugama. Aktivnost je realizirana u sklopu projekta Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II, financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a uz posredstvo Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

IMG-20190409-WA0005
Edukaciju je održala Zrinka Perić, magistra sociologije i magistra socijalnog rada, djelatnica Centra za socijalnu skrb Split te koordinatorica za međuresornu suradnju Splitsko-dalmatinske županije u suzbijanju obiteljskog nasilja.

Obrađene su sljedeće teme:
•    sustav socijalne sigurnosti
•    sustav socijalne skrbi
•    pružatelji socijalnih usluga
•    socijalne usluge
•    nasilje u obitelji

Svrha edukacije bila je unaprijediti informiranost djelatnika i volontera društava Crvenog križa o socijalnim uslugama i pružateljima socijalnih usluga koji su namijenjeni zadovoljavanju i riješavanju specifičnih potreba građana, a sve s ciljem da naši korisnici pravodobno dobiju točnu informaciju na koji način i gdje riješiti problem, odnosno poteškoću s kojom se suočavaju. Sudionicima su podijeljeni i letci s osnovnim informacijama o dostupnim socijalnim pravima i uslugama.

Brošura-1 Brošura-2

Bookmark the permalink.

Comments are closed