Obilježen tjedan Crvenog križa (8.-15.5.2017.)

U sklopu tjedna Crvenog križa, na raznim lokacijama u cijelom gradu su se održavale razne radionice, vježbe i seminari, a sve sa ciljem promicanja vrijednosti ljudskog života i važnosti preventivnog djelovanja za zdravlje čovjeka te preventivnih djelovanja u smislu pripreme za izvanredne situacije.

E26A0880Početkom tjedna održane su pokazne radionice u DV More, gdje se prikazala oprema spasilačke službe te se educiralo djecu o ponašanju na plažama. Kroz radionice je prošlo preko dvjesto djece, a u nastavku tog dana održana je vježba interventnih službi grada Splita u kojoj se prikazala evakuacija nebodera te požar u neboderu.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je prikazalo svoje djelovanje u kriznim situacijama kroz službu traženja, prvu pomoć, psihosocijalnu pomoć te podizanjem prihvatnog centra za evakuirane i edukacijom prisutnih o korištenju AVD uređaja.

ck1Kraj tjedna se u sklopu dana Ekonomske škole Split, odradilo 3 radionice o djelovanju i pripremi za odgovor na katastrofe, prvoj pomoći te trgovanju ljudima. Kraj tjedna je obilježen velikom akcijom u City centar one Split gdje se mjerio tlak i šećer za prisutne, odrađena je edukacija posjetitelja o korištenju AVD uređaja te je prezentirana spasilačka služba i ostale djelatnosti GDCK Split.

IMG_7040
Tijekom cijelog tjedna se nastavilo sa podjelom hrane kroz projekt EU. Kraj tjedna su obilježile i ekipe mladih na državnom natjecanju iz prve pomoći gdje je ekipa podmlatka osvojila prvomjesto (OŠ KMAN-KOCUNAR), a ekipa mladih treće mjesto (SŠ MARKO MARULIĆ).

Save

Bookmark the permalink.

Comments are closed