Nacionalna vježba Interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa

Članice  Interventnog tima GDCK Split sudjelovale su u Nacionalnoj vježbi interventnog tima HCK-a, koja je  održana u organizaciji HCK-a od 9.- 12. rujna u Logističkom centru Ravnateljstva Civilne zaštite u Jastrebarskom, a domaćini su nam bili Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i GDCK Jastrebarsko.

Na vježbi je sudjelovalo oko 80 članova interventnih timova iz Hrvatske, te su naše članice bile dio tima koji je predstavljao Splitsko-dalmatinsku županiju.

Vježba „ Jastrebarsko 2021“  je kroz osmišljeni scenarij potresa pred članove timova stavila zadatak odgovora na situacije koje su realne u katastrofi takve vrste.

Podignuto izmještajno šatorsko naselje je bilo namijenjeno i za smještaj sudionika, uspostavljen je operativni centar, organizirano zaprimanje i distribucija humanitarne pomoći, aktivirane  Služba traženja, prva pomoć, psihosocijalna podrška i koordinacija članova interventnih timova  i volontera.

Odlična vježba za evaluaciju naučenog, potvrda dobro odrađenih protokola i postupaka i prilika da popravimo odgovor na krize i katastrofe, upravo kroz situacije koje su realno osmišljene.

2 3 6 7 8 12 15 18

Bookmark the permalink.

Comments are closed