Humanitarnom akcijom “Split za Split” prikupljeno 36 tisuća kuna za najugroženije obitelji

Splitske organizacije Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST od 13. listopada do 13. studenoga u sklopu humanitarne akcije “Split za Split” uplatama na posebni račun akcije prikupljale su novčane donacije namjenjene za deset najugroženijih splitskih obitelji koje će nadolazeće blagdane i kraj godine dočekati bar malo lakše uz ovu novčanu pomoć.

Humanitarna akcija organizirana povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, koji se obilježava 17. listopada, okončana je nakon mjesec dana, a ukupna prikupljena sredstva u iznosu od 36.637,62 kn bit će podjeljena u jednakom iznosu obiteljima koje je Centar za socijalnu skrb u Splitu procijenio kao najugroženije. Ovo je prvo ovakvo udruženo djelovanje organizacija koje rade na području socijale u Splitu i koje na različite načine brinu za najugroženije – organizacijom prihvata za beskućnike, pučkih kuhinja, osiguravanjem humanitarnih paketa hrane, higijene, odjeće, obuće i bonova, radom socijalne samoposluge, pružanjem psihosocijalne podrške, organizacijom namjenskih humanitarnih akcije itd.

“Split za Split” – humanitarna akcija koja je trajala mjesec dana imala je svoj donacijski dan na rivi 15. listopada kad su sve organizacije na štandovima na rivi izložile proizvode ponuđene u zamjenu za donacije za ovu svrhu, a osim toga ovakvo zajedničko djelovanje u javnosti imalo je za cilj i podizanje svijesti o potrebi udruživanja svih snaga radi borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji su u stalnom porastu.

Prva humanitarna akcija “Split za Split” je okončana, a splitske organizacije Caritas, Gradsko društvo Crvenog križa Split, DES, MOST i SKAC_ST nastavljaju djelovati u cilju borbe protiv siromaštva. Ovom prigodom zahvaljuju svim pojedincima i organizacijama koje su podržale humanitarnu akciju i svim građanima koji su uplaćivali donacije za ovu svrhu kako bi zajedno pomogli najugroženijima među nama.

6 5 4 3 2 1

Bookmark the permalink.

Comments are closed