Ekološka akcija SPLIT EKO 2019. – subota, 01. lipnja

Crveni križ u plavom okviru projekt je koji se tradicionalno provodi s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja prirodnih ljepota Republike Hrvatske i razvijanja pozitivnih navika očuvanja okoliša i postupanja s otpadom, a u sklopu kojeg će Gradsko društvo Crvenog križa Split u suradnji s Ronilačko ekološkim klubom HVIDRA Split ove subote, 01. lipnja, na Žnjanskom platou i uvali Trstenik s početkom u 10:00 sati, održati ekološku akciju pod nazivom ‘Split-eko 2019‘.

U sklopu akcije Gradsko društvo Crvenog križa Split provesti će edukaciju za djecu pod nazivom ‘Zaštita morskog okoliša‘, te će zajedno sa volonterima Crvenog križa, Odreda izviđača pomoraca Posejdon i djecom srednjoškolskog i osnovnoškolskog uzrasta izraditi i izložiti svoje slike od morskog otpada. a Ronilačko ekološki klub HVIDR-a Split, koji tradicionalno provodi čišćenje podmorja splitskih kupališta, zajedno će sa svojim gostima iz ronilačkih klubova širom RH i BiH provesti ekološku akciju čišćenja podmorja.

Svi sudionici aktivnosti čišćenja podmorja, priobalja i edukacije o zaštiti morskog okoliša zajedno će sudjelovati u 675. milenijskoj fotografiji Šime Strikomana.

Pozivamo sve građane i goste našeg  grada da nam se pridruže u subotu 1. lipnja 2019. godine na Žnjanu da zajedno njegujemo navike očuvanja okoliša!

Program akcije:
10:00 Službeno otvaranje ekološke akcije „Split-eko 2019“
10:15 Milenijska fotografija Šime Strikomana
11:15 Ronjenje i edukacija
13:00 Zajednički ručak

Split-EKO2019 - Copy

Bookmark the permalink.

Comments are closed