Edukacija o upravljanju kućnim budžetom

U ponedjeljak 13. svibnja 2019. godine djelatnicima prijavitelja i partnerskih društava održana je edukacija edukatora o upravljanju kućnim budžetom i financijskoj pismenosti. Aktivnost je realizirana u sklopu projekta Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II, financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a uz posredstvo Ministarstva za demografiju, obitelj,  mlade i socijalnu politiku.

IMG_20190513_100026
Na edukaciji je sudjelovalo 15 djelatnika društava Crvenog križa, a cilj joj je bio osposobiti polaznike za provedbu radionica i savjetodavni rad s korisnicima kako bi oni izgradili vlastite kapacitete za boljim planiranjem i upravljanjem svojim privatnim financijama i budžetom vlastitog kućanstva.

Edukaciju su održali Ranko Milić i Ante Bošnjak, stručnjaci iz CEDRE Split. Kroz teorijski i praktični rad, obrađene su sljedeće teme:

1. Uvod u trenerstvo
2. Kako analizirati svoju financijsku situaciju?
3. Koje su naše potrebe i financijski ciljevi?
4. Kako ostvariti financijske ciljeve?
5. Koji su načini i mogućnosti štednje?
6. Kako donijeti odluku o zaduženju?

Educirani djelatnici kroz naredni će period stečeno znanje i vještine prenijeti grupama krajnjih korisnika.

Nakon edukacije održan je radni sastanak na kojem su podnesena izvješća o dosadašnjoj provedbi aktivnosti te su definirani rokovi za provedbu nadolazećih aktivnosti.

IMG_20190513_141400

Bookmark the permalink.

Comments are closed