Dnevni izvještaj: Rad telefona za pomoć rizičnim skupinama građana

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Split, u suradnji sa stožerima cilivne zaštite Grada Splita i općine Podstrana, koristi prigodu da još jednom obavijesti stanovnike grada Splita i općine Podstrana kako je otvorena telefonska linija 021/489-464 za pomoć onima koji prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite spadaju u rizične skupine stanovništva, a u svrhu pomoći u nabavi i dostavi osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština i lijekova.

Na navedenoj telefonskoj liniji, svakog dana od 08 do 17 sati dostupni su djelatnici i volonteri Crvenog križa koji će građanima pružiti sve potrebne informacije o mogućnostima dostave pomoći.

Svi volonteri zainteresirani za dostavu pomoći rizičnim skupinama mogu se prijaviti na broj 021/494-981 ili na e-mail adresu info@crvenikriz-split.hr.

Naglašavamo da je izuzetno važno da pomoć na terenu bude organizirana i koordinirana, da volonteri dobiju sve potrebne upute o sigurnom načinu pružanja pomoći, kao i da dobiju potrebnu zaštitnu opremu. Primarna je zaštita osobe kojoj se pruža pomoć kao i samog volontera.

Osobito je važna evidencija pružanja pomoći volontera potrebitoj osobi u svrhu praćenja aktivnosti, u slučaju eventualnog kontakta sa zaraženom osobom.

Također, uspostavljena je i telefonska linija za pružanje psihosocijalne podrške osobama koje se nalaze u samoizolaciji ili karantetni. Pozivom na broj 112 operater će prespojiti poziv Gradskom društvu Crvenog križa Split. Podrška je dostupna svakodnevno od 8 do 20 sati.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je zaključno sa 14.05. u 16 sati:

  • Zaprimilo prijave 412 volontera
  • Od toga ih je aktivirano 173
  • Ukupno je bilo 2678 poziva osoba koji su tražili neki oblik pomoći
  • Volonteri su pružili pomoć za 1308 osobu.

HCK-Pomoć-rizičnim-skupinama

Koristimo prigodu da se zahvalimo Ustanovi DES i Ljekarnama Splitsko – dalmatinske županije koje se trude osigurati nam potrebnu zaštitnu opremu za volontere , kao i KK Split, koji nam je ponudio dva kombi vozila i vozače za dostavu pomoći.

Bookmark the permalink.

Comments are closed