Djeluj sada! Besplatan pregled madeža ovog vikenda u Đardinu

Grad Split, Gradsko društvo Crvenog križa Split i Udruga „Zdravi pod suncem“ u suradnji sa Klinikom za kožne i spolne bolesti KBC-a Split, Referentnim centrom Ministarstva zdravstva za melanom i Gradom Zagrebom po drugi put organizira dvodnevnu javnozdravstvenu akciju preventivnih pregleda madeža pod nazivom „Djeluj sada!“.

Preventivne dermatološke preglede za rano otkrivanje zloćudnih tumora kože građani Splita moći će obaviti ovog vikenda, 25. i 26. rujna u Đardinu i to u vremenu od 9 do 19 sati u subotu i od 9 do 13 sati u nedjelju.

Kako bi se izbjegle gužve i osigurale sve epidemiološke mjere, građani svoj termin za pregled moraju unaprijed zatražiti telefonskim pozivom na broj 021/489-463 ili na na e-mail: djelujsada@crvenikriz-split.hr, od danas (srijeda) do petka u vremenu od 8 do 15 sati. POPUNJENO! Svi predviđeni termini za besplatan pregled su popunjeni! Zahvaljujemo svim građanima na interesu, nadamo se da ćemo opet uskoro imati novu akciju.

Za provedbu ove javnozdravstvene akcije bit će angažiran stručni tim od ukupno 24 liječnika i medicinskih sestara. Uz preglede, građani će moći dobiti i vrijedne savjete s područja dermatologije i onkologije, posebno o načinima prevencije tumora kože.

Podsjetimo, prva ovakva akcija besplatnog pregleda kože za građane u Splitu održala se u lipnju 2019. godine, kada je pregledano 920 građana i otkriveno 155 tumora kože, od čega je postavljena sumnja na 26 melanoma te 129 ostalih karcinoma kože. To je bilo čak 17% od ukupnog broja pregledanih. Stoga, ne propustite ovogodišnju priliku, navrijeme se naručite i obavite pregled koji ponekad život znači!

Djeluj sada

Bookmark the permalink.

Comments are closed