26. lipnja: Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i ilegalne trgovine drogama

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i ilegalne trgovine drogama, 26. lipnja, ustanovila je 1987.g. Generalna skupština Ujedinjenih naroda kako bi javnost upozorila na problem i štetne zdravstvene i socijalne posljedice zlouporabe droga za pojedinca, obitelj i širu zajednicu.

Potičući zdrave stilove života djece i mladih, Gradsko društvo Crvenog križa Split provodi različite preventivne programe s ciljem smanjenja interesa mladih ljudi za konzumiranjem legalnih i ilegalnih psihoaktivnih supstanci.

U Savjetovalištu za mlade i obitelj provodimo aktivnosti savjetovanja za mlade i njihove roditelje vjerujući da blizak, topao i podržavajući odnos mlada osoba dožiljava važnim što može biti snažna barijera rizičnim ponašanjima, uključujući zlouporabu droga. Vrijedi i obratno, ako je odnos distanciran i konfliktan, mlada osoba je sklonija rizičnim ponašanjima. Prepoznavanje teškoća u funkcioniranju mlade osobe i pravodobna stručna podrška, kako mladoj osobi tako i roditeljima, mogu spriječiti razvoj ozbiljnijih teškoća vezanih uz zlouporabe droga.

Pridružite se zajedno s nama kampanji UNODC-a povodom 26. Lipnja #ListenFirst za zdravo i sigurno odrastanje djece i mladih!

UNODC kampanja 26. lipanj

Bookmark the permalink.

Comments are closed